Vinn kniv och yxa från Roselli!

Vinn kniv och yxa från Roselli!

Vissa friluftsprylar skaffar du bara en gång. Föredömligt för miljön, förstås – och på köpet får du också förmånen att åldras tillsammans med din utvalda. Ni förblir desamma i grunden, men formas också av åren som går och gemensamma upplevelser.

Finska knivföretaget Rosellis handgjorda knivar är som små konstverk i högklassigt kolstål, masurbjörk och läder. Ändå är det funktionen som är central och prisbelönt – det här är knivar som gör jobbet.

Har du ännu inte hittat kniven i ditt liv? Eller yxan, för den delen? Då är månadens läsartävling som gjord för dig. Utemagasinet har kommit över tre fina presentaskar från Roselli i tjärat trä, som innehåller både Carpenter Knife och Axe Short Handle. Kniven är en universalmodell för friluftsliv, fiske och jakt – men också hemmafix. Den är 20 centimeter lång och väger 70 gram. Yxan (35 centimeter, 720 gram) är utformad för vedklyvning i samma fina material, men du kan också tälja och spänta med den. Båda är tillverkade för hand i finska Harmoinen.

Tävlar gör du genom att svara på frågan nedan, och du har fram till den 15 juli på dig att delta.

Info om Roselli hittar du här.

Lycka till!

 

Tävlingen är avslutad och vinnare korade. Stort grattis till Birgitta Eriksson, Dan Kagg och Roberth Stjernfeldt!

Vinn kniv och yxa från Roselli!
Roselli Axe Short Handle.
Vinn kniv och yxa från Roselli!
Roselli Carpenter Knife