Vinn Omnia uteugn + kokbok!


Vinn Omnia uteugn + kokbok!

I sociala medier kan vi se den användas till allt från fiskgratäng på grillen utanför hemsnickrade husbilen till brödbak på stormkök mitt ute i skogen. Omnia betyder för övrigt just ”allt” på latin – ett namn som förpliktigar.

Ugnen tros ha uppfunnits på 40-talet eller ännu tidigare; den förädlades av Optimus på 70-talet och tillverkas sedan 15 år tillbaka av Koala Marketing Company med bas i Malmö.

Det är en till synes enkel konstruktion bestående av tre delar: ett skålformat underrede i rostfritt stål, en form i aluminium för själva råvarorna – och så ett lock på det. Lite extrautrustning finns att köpa till, som ugnsgaller i rostfritt stål och muffinsform i silikon.

Vill du också laborera med lasagne, bakpotatis och morotskaka i skogen, till sjöss och i kokvrå? Då ska du svara på månadens tävlingsfråga här nedan. Vi har tre vinster att fördela, var och en bestående av både en Omnia-ugn och företagets nya kokbok. Sista tävlingsdag är den 26 augusti. Lycka till!

 

Tävlingen är avslutad och vinnare korade. Stort grattis till Anders Bjurhammer, Annika Andersson och Malin Hultegård!

Vinn Omnia uteugn + kokbok!
Uteredaktionen har testat Omnia-ugnen i sommar, med inspiration hämtad ur Omnias nya kokbok och lite egna favoritrecept. Bidde det något ätbart? Det kan du nu se på Instagram, @utemagasinetsverige