Marmot Widi 3

Fakta:

Så tyckte vi:
Ett mycket bra och rymligt tremannatält för fyra säsonger designat för skandinaviska förhållanden. Lyxigt med två öppningar! Vi gillar särskilt den stora rullöppningen i sidan, den rymliga absiden där man får plats att laga mat. Föredömligt lätt att sätta upp även om öppningarna till bågkanalerna är något otydliga. Bra sitthöjd, sluttande vägg vid fotänden.

Märkligt att en båge av erkända märket Dac gick av vid uppsättning inomhus. Marmot: Vi har använt DAC-bågar i många år och har ytterst sällan reklamationer. Orsaken är antingen att bågdelen inte var helt inskjuten i nästa del, eller materialfel.

Beskrivning:
Ytter- och innertält sitter ihop vid uppsättning men kan delas och yttertältet användas för sig. Tre lika långa bågar går i utanpåliggande kanaler, bågändar fäster i öljett. Enkel efterspänning med rejäla remmar. Reflexer vid alla linfästen så man slipper snubbla. Sex dubbla stormlinefästen och sex enkla, alltså totalt 18. Y-pinnar som kan efterspännas.

Pinne håller ut ventilationsstrutarnas öppningar, dessa finns både i absidens golv och på bägge gavlar vid taket. Golvet är rejält uppdraget, 15 centimeter. Dörr till absiden. Dessutom en stor rullöppning rätt in i tältet i sidan. Dörren har myggnät och invändigt finns en ficka som den packas i. Orange och röd varm färg. Inredningen består av dörr till innertält med fönsterlucka, tre stora nätfickor och torklinefästen. Packpåsen är innovativ, öppnas i hela sidan och har en stor ficka i locket för bågar och pinnar. Klickspännen i påsen kan fästas i taket för extra förvaring. Smart! Och tältet kan snabbt och lätt packas ner.

Pris kronor: 4 500
Vikt i kg/antal personer: 4,0/3
Ligglängd/bredd /sitthöjd i cm: 230/100-160/95-100
MTRL i ytterväv /golv ink vattenpelare: Nylon 5 m/10 m
Köpinfo: 08-611 39 49, www.granitbiten.se

Av: Kalle Grahn, Erika Willners