Vaude Power Ferret

Fakta:

Så tyckte vi:
En vindstark konstruktion som kräver fysisk kraft men annars är enkelt att sätta upp. Bågarna sätts upp på utsidan och yttertältet fästs med plastkrokar, man får ta i rejält för att trycka fast plastkrokarna över bågarna, tältduken tycks sprickfärdig. Väl på plats sitter det fantastiskt spänt och fint och behöver knappast efterspännas.

De ihåliga bågarna riskerar att fyllas med jord från marken och då är det extra trögt att montera dem på piggarna som ska in i bågsluten. Normalstor absid och generös rullingång från sidan.

Beskrivning:
Två bågar sätts först upp genom att de ihåliga ändarna träs utanpå metallpiggar. Yttertältet fästs till bågarna med plastkrokar som trycks fast och låses när de är på plats. V-pinnar och fyra stormlinefästen. Stor rullöppning rätt in i tältet i sidan. Ytterligare en öppning in i absiden med dragkedja.

Absidens sidoväggar har stora nätfönster där ventilationspaneler kan öppnas med dragkedjor. Öppningen mellan tält och absid har helt myggnät. Ytterväven är grön och innerväven ljusgul, vilket ger ett skönt ljus. Golvkanterna är uppdragna.. Ventilationsstrutar i båda kortsidornas överdel. Dessa kommer man åt från innertältets trekantsöppning med dragkedja utan myggnät.

Trots att höjden bara är 90 centimeter är det högt i tak, vilket säger något om hur mycket sitthöjden påverkas av hur spänd duken är.

Pris kronor: 4 000
Vikt i kg/antal personer: 3,7/ 2+
Ligglängd/bredd /sitthöjd i cm: 220/100-125/90
MTRL i ytterväv /golv ink vattenpelare: PU-belagd polyester 5 m/PU-belagd polyamid 10 m
Köpinfo: 019-26 34 00, bisonoutdoor.se

Av: Kalle Grahn, Erika Willners