Prijon Marlin Glasfiber

Fakta:

Tillverkarens användningsområde

Havs- och expeditionskajak för medelstora paddlare.

Testarnas omdöme

Nya Prijon Marlin är en förlängd version i glasfiber av tidigare Marlin i HTP (högtryckspolyeten). Passar små till medelstora paddlare och är lättmanövrerad och lättpaddlad, med packning passar den bäst för paddlare upp till cirka 80 kilo.

Prijon Marlin Glasfiber

Sittbrunn/sits

Mjuk och varm sits med löstagbar stoppning. Riktigt skön att sitta länge i. Längden passade alla testpaddlare, från 160 till 190 centimeter långa. Ryggstödet justeras enkelt framåt och bakåt. Lite knepigare att justera benlängden, det sker stegvis och kan inte göras när man sitter i kajaken.

Prijon Marlin Glasfiber

Paddelegenskaper

De skarpa slagen gör den stabil och trygg både med och utan packning. Svarar snabbt på manövrar som vickningar och lutningar. Bästa kajaken i testet mot vinden, skrovet går stabilt och håller kursen även utan roder. Den går torrt och fint och har en fantastisk slutstabilitet.

Styrsystem

Ett rejält och välfungerande roder, men se till att du verkligen fäller ner hela rodret i vattnet, flera gånger råkade våra paddlare av misstag fälla ner det bara till hälften. Stora pedaler ger ett fast stöd under fötterna och rodret svarar snabbt vid pedaltryck.

Packluckor/övriga detaljer

Packluckor försluts i två steg: med neoprenskydd som är lite hårda underst (de mjuknar dock när de använts ett tag) och över dem placeras hårda luckor. Stor öppning bak gör det enkelt att packa stora prylar. Lite skum lösning på fikaluckan som visserligen nås enkelt från sittbrunnen men utgörs av en påse som hänger ner över benen. Föredömligt utrustad med däckslinor och utrustningsnät.

Prijon Marlin Glasfiber Prijon Marlin Glasfiber Prijon Marlin Glasfiber

Prijon Marlin Glasfiber Prijon Marlin Glasfiber