Hilleberg – Allak 2 pers

Fakta:

Användningsområde

Tillförlitligt åretrunttält för två. Fungerar utmärkt på fjället och i skärgården, särskilt som absiderna ingår i den självstagande konstruktionen.

Kommentarer

Allak är enkelt att sätta upp och har bra eftersträckning. Bekvämt med två absider när två personer använder tältet, det ger möjlighet att öppna upp rätt igenom tältet för effektiv ventilation. Tältet är helt självstagande och bågkonstruktionen gör det mycket vindtåligt. Innertältets väggar är lite sluttande och hänger något men det är sitthöjd i mitten. Bra ventilation men på vintern blir det alltid lite kondens kvar, då är det extra viktigt med eftersträckning så de fuktiga väggarna inte hänger ner mot sovsäcken.

Beskrivning

Tre lika långa bågar träs i korta utanpåliggande bågkanaler på yttertältet, sedan hakas yttertältet upp på bågarna med rejäla plastkrokar. Inner- och yttertält sitter ihop vid uppsättandet, det finns tolv v-pinnar och sex stormlinor plus en extra takduk för väderskydd. Yttertältet kan användas för sig. Öppningarna till de två absiderna saknar myggnät, medan de in i innertältet har dörrar både i väv och myggnät. Samtliga dörrar har dubbla dragkedjor. Ovanför ytterdörrarna finns halvmåneformade ventilationsöppningar med dragkedjor och myggnät som justeras inifrån tältet. Det finns två mindre nätfickor och torklinefästen i taket. Allak finns i rött och grönt.

Hilleberg - Allak 2 pers Hilleberg - Allak 2 pers