Marmot Grid Plus

Fakta:

Användningsområde

Ett lätt och funktionellt självstagande tvåmannatält som funkar under tre säsonger och vårvinterturer i fjällen. Långsmal design ger bra vindtålighet när det monteras i vindriktningen.

Kommentarer

Smal modell som bara behöver förankras med pinnar för att stå kvar i blåst. De fyra bågarna går på utsidan av yttertältet vilket gör det smidigt att slå upp. Bra sitthöjd vid dörröppningen. Två öppningar till absiden gör det lätt att komma in och ut. Absiden rymmer packning för två och lite till. Innertältet är väl spänt med golvduk som går högt upp och skyddar mot smuts och väta. Okej med plats för två vuxna, 183 centimeter långa. Bra ventilation. Packpåsen är trång, vilket gör det svårt att packa tältet i hårt väder.

Beskrivning

Två likadana längsgående bågar bildar kors över tältet och spänner ut vidden över taket. En y-formad båge går längs tältets längd, ger höjd och spänner ut absiden. Den fjärde bågen ger branta väggar och bra sitthöjd. Tältet har tio stormlinor som förankrar och sträcker ut tältet ytterligare. En absid med två dörrar. Innertältet har en stor öppning med dörr både i myggväv och tältduk, samt med dubbla dragkedjor. Invändigt finns två nätfickor och torklinefästen. De tre ventilationsöppningarna – två i sidorna, en i fotänden – justeras inifrån tältet och hålls ut med pinnar med kardborre. Finns i mörkt grön och orange.

Marmot Grid Plus Marmot Grid Plus