THE NORTH FACE MINIBUS 3 pers

Fakta:

Användningsområde

Ett ljust och rymligt tremannatält för tre årstider, särskilt bra när det är varmt och torrt. Enkelt att sätta upp men innertältet monteras för sig utan det skydd yttertältet ger om det regnar.

Kommentarer

Finurlig konstruktion där två långa och två korta bågar fästs och bildar en kvadrat som håller ut takets bredd och ger branta väggar och härlig rymd. Busenkel uppsättning och eftersträckning. Yttertältet kan inte användas separat, vilket däremot innertältet kan när det är riktigt varmt och torrt. Ett för oss nordbor annorlunda tält som inte präglats av våra skandinaviska krav på väderskydd. Absiderna ger gott om plats för utrustning, liksom innertältet med gott om både sitt- och liggplats för tre.

Beskrivning

Fyra bågar i två längder – deras ändar sätts fast i innertältets hörn. Sedan hängs innertältet upp i plastkrokar – innertältet är rest. Nu läggs yttertältet på och sätts också fast i bågändarna i hörnen. Absiderna spänns ut med tältpinnar och stormlinor. Väl uppsatt bildar allt en sträckt och bra konstruktion. Två rymliga absider som har öppningar med myggnät och dubbla dragkedjor, detsamma gäller öppningarna in i innertältet. Två öppningar ger ventilation rätt igenom tältet. Kul lösning på fickor – vanliga i nät vid fotänden men triangelformade fönsterluckor med ventilation i och med dragkedjeöppningen ut vid huvudänden. Torklinefästen i taket. Golvet är ordentligt uppdraget vilket ger ett bra skydd mot smuts och väta. Lätt och bra packpåse med kompressionsremmar och handtag i botten.

THE NORTH FACE MINIBUS 3 pers THE NORTH FACE MINIBUS 3 pers