Vaude Taurus II 2-3 pers

Fakta:

Användningsområde

Tremannatält för dig som vill spara vikt men ändå ha ett fullgott väderskydd under tre årstider. Rymligt för två, funkar med god vilja för tre.

Kommentarer

Det är lätt att förstå hur tältet ska sättas upp men lite trögt att trä bågarna genom nätkanalerna. De tio v-pinnarna behövs till att sträcka ut fotändens väggar. Därmed är tältet inte helt självstagande. Eftersträckning fungerar och två vuxna män får plats väl, det fungerar med tre personer men blir lite rörigt då det bara finns en absid och endast sitthöjd i tältets mitt. Bra med två öppningar in i absiden.

Beskrivning

Två olika långa bågar träs i utanpåliggande nätkanaler i yttertältet. I den avsmalnande fotdelen av tältet finns två stödbågar insydda i yttertältet som stagar upp väggarna. Det finns tio v-pinnar varav två till stormlinorna. Många möjligheter till eftersträckning. Yttertältet kan användas separat. Öppningen i innertältet har myggnät och dubbla dragkedjor. Invändigt finns nätfickor och torklina i taket. Golvet går upp rejält vilket skyddar mot smuts och väta. I kall väderlek blir det en del kondens som kräver vädring i ventilationsdörren i innertältet, extra ventilation vore önskvärt i detta tält. Absiden ger plats för två ryggsäckar och med god vilja även matlagning. Bra packpåse med rullöppning. 

Vaude Taurus II 2-3 pers Vaude Taurus II 2-3 pers