Merrel Outbound Mid GTX

Fakta:

Pris (Kr): 2 300
Vikt (gram): 1 210 (i strl D38)
Material: Syntetmaterial
Fuktspärr: Gore Tex
Sula: Vibram
Övrigt: Finns i både dam- och herrläst
Köpinformation: 0302-332 80, www.merrell.se

Användnigsområde:
En riktigt stabil och väl uppbyggd känga som fungerar med tung packning på tuffa turer i fjällen. Ger foten stöd och dämpning.

Beskrivning:
Ovandel i textil med generösa gummiförstärkningar dels runt vristen, som på en basketsko, dels runt hela nederdelen för att skydda skon och foten mot nötning och stötar. Skon har stoppning för bra passform. Gore-tex i fodret gör kängan vattentät. Vibram-yttersula med djupt mönster. Anatomisk innersula. I mellansulan finns luftkuddar som fungerar som stötdämpning. Snörsystem med fyra par hakar längst ner, sedan en låshake och sist två par hakar i skaftet.

Kommentar:
Kul med en riktigt stabil känga från Merrell. Tidigare testade modeller har varit lägre och mindre stabila, mer anpassade för lättare turer. Denna modell tål riktigt tuffa tag på fjället och ger nog med stöd och dämpning för tung packning. Passformen är riktigt bra tack vare snörsystemet och vattentätheten fungerar upp till 14 centimeter. Normala storlekar. (Vi har inte hunnit långtidstesta och därmed inte kunnat testa hur kängorna i textil håller under lång tid jämfört med läderkängor.)

Av: Utemagasinet