Kanelwokade äpplen med rostad mandel
FOTO: ANDREAS NILSSON

Kanelwokade äpplen med rostad mandel

Kanelwokade äpplen med rostad mandel är en självklar favorit för skogsfikat. En enkel rätt som känns otroligt lyxig!

RECEPT: SUSANNE JONSSON

 

KANELWOKADE ÄPPLEN MED ROSTAD MANDEL

4 portioner

4 äpplen, gärna av fast sort
3–4 msk råsocker
1–2 tsk kanel, malen
1 dl mandel, rostad

Smör till stekning

Till servering: 1 burk kesella vanilj

Tärna äpplena, hetta upp stekhäll eller panna.
Lägg i smör och äpplen, strö på råsocker.
Woka tills äpplena börjar få en gyllene färg, strö på kanel.
Hacka mandel och strö den ovanpå.
Servera direkt med vaniljkesella. 

 

TIPS! Mandeln kan bytas ut mot krossade skorpor eller kakor. Vill du ha ännu mer smak kan du tillsätta mortlad kardemumma eller ingefära.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!