Vita bandet de luxe

Just nu befinner de sig i närheten av Storlien, där övernattningarna i fjällstugor tar slut och många tältnätter tar vid.

De kallar turen ”Vita bandet de luxe”, eftersom de inte har någon machostämpel som de vill uppnå genom att testa sina gränser och plåga sin kropp, David och Fredrik vill njuta av den fjällkedjan och ser inte som expeditionsdeltagare utan livsnjutare på fjälltur.

Utemagasinet fick en pratstund med David Eriksson kvällen innan de startade sin tur:

– Det är så kul att äntligen att komma iväg, plan, har varit mycket med förberedelserna, man har varit helt uppslukad. Nu är det skönt att ägna sig åt sin skidtur, säger David.

David och Henrik har jobbat tillsammans i Sylarna flera säsonger och har också studerat samtidigt vid Hollands folkhögskola.

– Det fanns så mycket att se bara runt Sylarnaområdet, så man blev nyfiken om hur mer det måste finnas att se. Intresset växte till att skida hela fjällkedjan, men inte som en machogrej, utan för att uppleva fjällen, av allt som det står till buds med, som solgropar, bastu på fjällstationer och god mat, säger David.

Turen beräknas avslutas vid Treriksröset den 10 maj.

David och Fredriks blogg