Fler äventyr i Ramis

Ramundberget i Funäsfjällen har till den här vintern installerat ett nytt äventyrscenter, med särskilt fokus på att möta upp den ökade efterfrågan på toppturer.

Text: Redaktionen

Om friluftssverige togs på sängen av den stora corona-anstormningen 2020, så har man nu på många håll hunnit utveckla sin verksamhet för att möta efterfrågan.

Att allt fler är nyfikna på toppturer är tydligt – och det har man tagit fasta på i Ramundberget i vinter. Guidade turer har erbjudits sedan tidigare, men nu har verksamheten breddats och samlats i ett nytt äventyrscenter i anslutning till Topsport mitt i byn.

Där hittas nu Albin Lärnefjord, ansvarig fjällledare och lavintekniker.
– Att gå på topptur är den perfekta blandningen av en naturupplevelse och skidåkarglädje. Det finns fantastiska fjäll att besöka och
många toppar att bestiga i vårt närområde. En del av dessa har varit väldigt krävande att nå, men med nya lättare material och utrustningar kan vi ta oss längre men samtidigt ha kraft kvar i benen för nedåtfärden, konstaterar han.

Förutom toppturer för såväl rena blåbär som mer erfarna åkare kan bland annat snöskovandring, skoterturer och skidlektioner bokas via det nya äventyrscentret. Tanken är att det ska vara lätt och smidigt att komma åt nya naturupplevelser, även för den som saknar erfarenhet.

Bokning sker på ramundberget.se eller på plats.

Nyfiken på toppturande i Funäsfjällen? Läs reportaget på sidan 54 i nya numret av Utemagasinet, där vårt team
tog avstamp i just Ramundberget – dock innan det nya centret såg dagens ljus.