Macka tillagad i mackjärn.

Lunch i mackjärnet: Hulken

Vår utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor, bröd och pålägg och drog till skogs. Här är receptet på Hulken: en grönkålsmacka med avokado och feta.

Recept och foto: Pontus Karén

HULKEN
Grönkålsmacka med feta & avokado

2 mackor
4 skivor rostbröd
1 avokado
1 grönkålsstjälk
1 pkt fetaost
Smör


Värm upp ditt mackjärn på elden. Smöra brödskivorna på alla sidor.
Bryt loss blad från grönkålen och lägg på två av brödskivorna (dessa blir botten).
Dela avokadon på mitten, ta ur kärnan och skiva köttet med en liten kniv medan avokadon är kvar i skalet. Lägg skivorna på grönkålen, smula sedan över fetaosten.
Avrunda mackan med lite till grönkål.
På med de övre brödskivorna – och grilla mackorna i mackjärnet cirka 2,5 minuter på vardera sidan. Servera med en god tomatsallad.

TIPS!
Vänta in en härlig glödbädd, placera sedan två grova vedpinnar på vardera sidan om glöden. Lägg mackjärnet på dessa pinnar, så kväver det inte glöden.