En mötesplats för friluftsliv!

Den 13–15 maj arrangerar Utemagasinet friluftsfestivalen Utehelg på Värmdö. Det är en mötesplats för barn och vuxna som älskar – eller är nyfikna – på natur och friluftsliv. 

Platsen för Utehelg är Skeviks Gård med omgivande stigar och vatten, beläget mitt i skärgården men bara 20 minuter från Stockholm. I dagarna tre rullar vi ut ett smörgåsbord fyllt av guidade turer, workshops, utmaningar, aktiviteter, föreläsningar och aha-upplevelser.

Som alltid bjuds det på grundläggande friluftskunskap, koll på utrustning och turplanering — men också på nya insikter och inspiration för den som tror sig ha testat det mesta.

Här presenterar vi några av alla de aktiviteter du kan göra på Utehelg.

Läs mer och boka ditt Utepass HÄR!

Klättra med Klätterverket
Klätterväggen är öppen alla dagar under Utehelg och Klätterverkets instruktörer finns på plats för att hjälpa dej!

Bushcraft för barn och ungdomar med Angelica Nylander
Angelica kommer hålla Bushcrafts-workshops som är skräddarsydda för barn/ungdom (ca 8-13 år) i förälders sällskap. Under Angelicas workshops kommer eld och bygga vindskydd vara två viktiga ämnen.

Svamp och växtskådning med Majken Olsson & Mira Rawet
Utehelg kommer du tillsammans med Majken och Mira kolla in svamparnas förunderliga värld och utforska ätliga växter. Du lär upptäcka att det finns mer att titta på och att äta i naturen än du trott!

Highpointing och Geocaching med familjen Holmsten
Under Utehelg kan du få svar på vart din hemkommuns högsta (naturliga) punkt finns. Susanna och Anders Holmsten kommer berätta om sina äventyr inom Geocaching och Highpointing samt inspirera er att själva komma igång.

Traillöpning med Team Nordic Trail
Utehelg blir det Traillöpning för alla nivåer, samt Trailfamily. Ett familjepass, löpning och helkroppsövningar för stora samt rörelseglädje för barnen.

Kom och träffa världens starkaste björn på Utehelg
Bamse besöker Utehelg tre gånger om dagen under hela helgen så att alla så att alla barn och familjer har möjlighet att få en riktig Bamsekram av världens snällaste björn. Bamses tält bjuder på tipspromenad, Bamses egen fem-kamp, pyssel, lekar, serietidningsläsning och mycket mer skoj!

Sagostund med Emma V Larsson
Emma V Larsson, Utemagasinets digitala redaktör och författare, högläser ur sina barnböcker. Ta tillfället i akt till en mysig vila i Utemagasinets Tentipi och lyssna på spännande sagor.