5 skäl att vandra i Schweiz med Utemagasinet

28/8 till 2/9 arrangerar Utemagasinet en vandringsresa till härliga Ticino i södra Schweiz, i samarbete med Go Slow Travel. Här har vi listat fem skäl för dig att haka på – själv eller tillsammans med någon/några du gillar.

  1. Läget, läget, läget

Ticino är den sydligaste kantonen i Schweiz, med gräns mot Italien. Här finns en härlig mix av högalpina miljöer, kristallklara sjöar och frodiga dalar – perfekt för den soldyrkande vandraren. Vi utgår från Ticinos huvudstad Bellinzona, där vägarna mellan de olika bergspassen korsas.

  1. Vyerna i bergen

Varje dagstur tar oss från hotellfrukost till makalösa vyer i de schweiziska Alperna. Här stupar de lokala bergssidorna i vattnet och vi ser toppar som Matterhorn, Jungfrau och Eiger avtecknas i fjärran. Vår lokala guide har koll på de finaste vandringsstråken och vyerna vi inte får missa.

  1. Medelhavskulturen

I Ticino råder ordning och reda på schweiziskt manér, men kultur och kök är härligt medelhavsinspirerat. 88 procent av de boende i Ticino har italienska som modersmål och kantonen brukar beskrivas som ”den schweiziska rivieran”.

  1. Russinen ur kakan

Naturen i Ticino är som sagt väldigt varierande, och vår guide har satt ihop ett exklusivt program där vi får uppleva det mesta av det bästa på en och samma resa. Vi utforskar bland annat regionerna Lucomagno och Piora till fots, med boende omväxlande på lokala hotell och i charmig bergshytta. 

  1. Reportaget som minne 

Utemagasinets Marie Kjellnäs och Sofie Lantto hänger med gruppen under hela resan, och gör ett reportage som kommer att publiceras i tidningen efter hemkomst (den som inte vill synas slipper förstås!). 

Resan kostar 18 950 kronor. Läs om programmet och allt som ingår i priset – och boka din plats – på goslowtravel.se. Först till kvarn!