Utehelg – friluftsfestivalen för dig!

13–15 maj är det äntligen dags för Utemagasinets friluftsfestival Utehelg på Värmdö. Här listar vi tre goda skäl till att just du ska komma och hänga med oss.

  1. En Utehelg för alla

Till Utehelg kan du komma ensam, med familjen, med kompisgänget eller din partner – här finns aktiviteter för alla åldrar och färdighetsnivåer. Du väljer själv vad du vill vara med på under helgen från ett stort smörgåsbord av friluftsiga workshops, föreläsningar och guidade turer. Den som vill gå all in sätter upp eget tält i vår tältby och lagar sin mat på stormkök eller över öppen eld – men det finns också möjlighet att bo i skön hotellsäng på Skeviks Gård och smörja kråset i restaurangen. Det som förenar oss alla på Utehelg är ett sug efter fler utedagar i livet och en vilja att lära sig mer.

  • Lär dig nya saker

Hur lagar man enkel men riktigt god mat på stormkök? Vad gör man om kajaken slår runt? Vilka ätbara svampar kan plockas på våren? Hur packar man för en lättare vandring? Vad är viktigt att kunna i en överlevnadssituation? Hur förbereder man sig för att bestiga Kebnekaise? Vad betyder hållbart friluftsliv i praktiken? Hur täljer man med yxa? Vad är highpointing – och hur gör man? På Utehelg har vi ett gediget utbud av workshops och föreläsningar, som leds av landets främsta experter inom natur och friluftsliv. Det här är en unik chans att lära sig nya saker, fördjupa sina kunskaper och få svar på alla sina friluftsfrågor. 

  • Njut av guidade turer

Workshops, föreläsningar, produkt-demos och friluftsprat runt lägereldarna i all ära. Men det är inte bara hjärnan som får stimulans under Utehelg, utan lika mycket kroppen och själen. Häng med på guidade turer i Värmdöskogen och i skärgårdsvikarna runt Skevik – vandra, paddla, cykla, spring! När vi skiljs åt på söndagen ska du känna dig så där fulltankad och skönt mosig som bara en hel helg i naturen – tillsammans med människor du gillar – kan ge.  

www.utemagasinet.se/event/utehelg kan du läsa med om programmet och boka din plats!

Utepass 195 kr (Ungdom 95 kr, från 8–18 år)
Detta pass ger dig tillgång till eventområdet (ej bokningsbara aktiviteter)
I eventområdet kommer våra partners hålla workshops, du kan spana in och testa produkter, lyssna på föreläsningar, kika på filmer, handla på uteloppisen, spela kubb eller hänga kring lägerelden.

Aktivitetspass 295 kr
Aktivitetspasset ger dig möjlighet att boka in dig på inspirerande workshops och guidade turer som erbjuds i området under hela helgen. (Rekommenderad ålder för bokningsbara aktiviteter är 8 år och uppåt. Barn och ungdom under 18 år får vara med på bokningsbara aktiviteter i sällskap/medgivande av ansvarig vuxen).