7 nya uteprylar

Den 13–15 maj är det äntligen dags för Utehelg på vackra Värmdö. Här har Uteredaktionen valt ut några prylfavoriter från partners du träffar på plats.

Text: Uteredaktionen

Lättsam sovsäck
Lätt behöver inte betyda varm eller bekväm, men den här smidiga sovsäcken från Rab prickar av alla tre. Neutrino 400 är fylld med RDS-certifierat gåsdun med 800 i fyllningsgrad, sammanhållet av ett tåligt yttre i återvunnen nylon. Komforttemperaturen är -1 och vikten 775 gram (regular). 4 300 kronor, rab.equipment.

Utekök i miniformat
Med Firestick TI har du alltid ett utekök nära till hands. Det här lilla gasköket är ytterst kompakt och ryms i en jack- eller byxficka. När det kurrar i magen monterar du den enkelt direkt på gasbehållaren. Vikt: 89 gram. 1 299 kronor (gas ingår ej), primusequipment.com.

Klassisk utekniv
Brusletto Hunter lanserades redan 1963 och är än idag företagets bästsäljare. En perfekt allroundkniv när du ska fiska, jaga eller ”bara” ut och njuta av naturen. Kniven väger 94 gram och bladet är 13,2 centimeter långt. Dina arvingar kommer att slåss om denna. 1 199 kronor, brusletto.se.

Stekhäll för många
Svenska Hällmark har byggt upp ett brett utbud av stekhällar för både friluftslivet och trädgården. Den här jätten med en diameter på 98 centimeter är kanske inget du bär runt på längre sträckor, men en favorit för den friluftsiga vårfesten. 2 795 kronor, hallmark.nu.

Retrosnygg rygga
Ryggsäcksutbudet är gediget och brett hos Lowe Alpine. För enklare dagsturer gillar vi den här snyggingen, som rymmer 26 liter. Alpine Pioneer väger 960 gram och har en skön 80-talsdesign. 899 kronor, rab.equipment.com.

Superlätt stol
Helinox nya stol Chair Zero High-Back är superlätt med sina 680 gram – och även bekväm med hög rygg. Den blir en perfekt följeslagare när man vill spendera massa härlig tid i lägret. 1800 kronor, helinox.eu/

Kaffemuggarnas kaffemugg
Coffee Mug från Hydroflask håller drycken varm i flera timmar och har ett press-in-lock som gör det enkelt (och spillsäkert) att dricka när man är på språng. Behändigt format och ett öra gör kaffestunden extra skön. 300 kronor, hydroflask.com