Sälstationens skärgårdsrulle

I nya numret av Utemagasinet checkar redaktionen in på en glampingpärla i Stockholms södra skärgård: Gålös sälstation. I middagskorgen fanns allt som behövdes för att laga vegetariska skärgårdsrullar på stekhällen. Här hittar du receptet!

2 personer

Tunnbröd:
Dinkelmjöl 3 dl
Bikarbonat 1 tsk
Salt 0,5 tsk
Rapsolja 0,5 msk
Havregrädde 1 dl

Blanda ihop de torra ingredienserna till tunnbrödet och tillsätt sedan hälften av havregrädden och olja, lite vatten bara om det behövs. Spara andra hälften av havregrädden till grönsakerna.
Knåda degen och dela sedan i delar, 2 per person.
Kavla ut varje deg till en rund platt och tunn kaka, diametern ungefär 20 cm. Stek sedan hastigt på hög värme i ca 30 sek per sida på  stekhällen. Steker man för länge får man torra bröd.
För att hålla värmen och mjukhet i bröden kan man lägga dem i en tallrik som man täcker med en lock.

Grönsaker och eldost i stekhällen

Grönsaker
Vitlök, 1 klyfta
Gul lök
Eldost
Havregrädde 1 dl
Salt, peppar, örter

Skala och skär grönsakerna i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Spara.
I stekhällen: börja med att fräsa lök i rapsolja. Tillsätt vitlök sen.
Tillsätt grönsakerna. När de  är lagom stekta dra dem på kanten så att de fortsätter koka på indirekt värme. Stek eldosten i mitten.
Blanda eldosten och grönsakerna.
Tillsätt havregrädden. Smaksätt med salt, peppar,  örter och kryddor efter smak.

Placera tunnbrödet på tallriken, grillade grönsaker med eldost på och rulla ihop. Lägg till några ruccolablad!

Bon Appetit!