Vinn ryggsäck från Mammut!

Mammut Lithium 20L är en snygg och lätt ryggsäck som passar perfekt på både resa och på turer i utmanande terräng. I månadens tävling har du chans att vinna en!

Att vandra snabbt och lätt lockar allt fler; det som utomlands kallas fast hiking eller speed hiking. Ett slags hybrid mellan stiglöpning och traditionell vandring, där du plockar russinen ur båda aktiviteterna.

Inga konstigheter egentligen, du packar bara lätta överdragskläder, mat och dryck i en bekväm och tålig dagsryggsäck – och det är här Mammut Lithium 20L kommer in i bilden. Den är som synes stilrent designad och gör sig lika bra på resor och stadsnära turer som i riktigt utmanande terräng.

Modellen rymmer alltså 20 liter packning och väger för egen del 740 gram. Materialet är polyamid (varav minst 89 procent återvunnen) och ryggsäcken är behandlad med PFC-fri impregnering. Bärsystemet är lätt och luftigt, perfekt för varma sommardagar och/eller snabba turer då svetten riskerar att lacka på ryggen. Ytmaterialet står emot väta, men börjar det hällregna drar du på regnskyddet som ingår.

Vill du lätta säcken ytterligare kan regnskyddet plockas bort, liksom höftbältet (men då blir du också av med en smart mobilficka). Fler bra detaljer är lättåtkomliga meshfickor samt kompressionsremmar i sidorna; ett par mindre fickor för snacks och småsaker samt fäste för vandringsstavar. Precis som de större och mindre modellerna i Mammuts nya ryggsäcksserie är Lithium 20L kompatibel med vätskesystem.

Vi har två exemplar att tävla ut, varav en med damanpassat bärsystem. Berätta om du vill ha dam eller unisex när du svarar på månadens
tävlingsfråga här nedan. Senast 14 juli behöver vi ditt bidrag. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Maria Moa och Hans Svensson!