CASHEW-KOLABOLLAR MED TRANBÄR & APELSIN

Med goda energibollar på lut i frysen är du alltid redo för en smakrik dagstur. Här kommer ett gott recept från vår matkreatör Sussi. Packa gärna dina snacks miljösmart i bivaxduk, alternativt i smörpapper. Muffinsformar är smidigt när du styckfryser bollar – och trevligt på bjudtur.

Recept och foto: Susanne Jonsson


15 stycken
200 g cashewnötter
250 g dadelmassa
100 g torkade tranbär
1 dl kokosflingor
0,5 dl tahini
1 nypa salt
1 apelsin (det gula av skalet rivet och 3 msk pressad)

Till rullning: 1 dl kokosflingor

Mixa cashewnötter till mindre bitar i matberedare/mixer med kniv. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en formbar smet.
Forma bollar och rulla i kokos.

TIPS!
Testa att rosta kokosen gyllene i torr stekpanna för en smakbrytning mot smörkola.