Snacks på fickan: Müslibars med kanel och jordnötter

Med en god och energifylld bar får du snabbt spänst i stegen när orken tryter. Passar lika fint på fjällturen som under fikat på stranden.

Recept och foto: Susanne Jonsson

MÜSLIBARS MED KANEL & JORDNÖTTER
8 stycken


3 dl blåbärsmusli
3 dl mandelmjöl
1 dl pumpakärnor
3 msk chiafrön
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1,5 dl jordnötssmör
2 msk kokosolja
4 msk honung eller sirap
2 äggvitor
Topping: 2 msk pumpakärnor

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samtliga torra ingredienser.
Värm jordnötssmör, kokosolja och honung och blanda ner det. Tillsätt äggvitorna och blanda väl. Tryck ut smeten i en liten, bakpappersklädd form, cirka 20×10 cm – det går lättast med lätt fuktade händer. Strö på pumpakärnor och tryck till. Grädda mitt i ugnen tills ytan är gyllene, det tar cirka 30 minuter.
Låt svalna något och skär i bitar