Natt i Naturen – Sov ute tillsammans med dina nordiska grannar

Under natten den 3 september, eller när som helst innan dess, uppmanas nordens alla invånare till att sova en natt ute under den gemensamma nordiska himlen. Projektet nordisk Natt i naturen är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet (Sverige) och friluftslivsföreningarna Norsk Friluftsliv (Norge), Friluftsrådet (Danmark) och Suomen Latu (Finland) och är en hyllning till vår gemensamma nordiska friluftstradition.

Den 3 september, eller när som under sommaren, bjuds alla in att sova under samma himmel, särskilt de som aldrig upplevt det tidigare.
– Att få uppleva den magiska känslan liggandes i en hammock djupt inne i den småländska skogen, i ett tält på ett fjäll i Norrbotten, i ett vindskydd i Skåne eller under bar himmel på en klippa på västkusten är verkligen speciellt. Men det kan lika gärna vara en natt ute i sin egen trädgård, på balkongen eller liggande på studsmattan i en sovsäck. Vi vill med det här projektet inspirera alla i Sverige och övriga norden till att prova att sova en natt ute, särskilt de som inte upplevt friluftslivet tidigare, säger Kristina Ljungros, Generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

Att sova ute en natt är en natt full av äventyr, i stort och smått för den som upplever det för första gången och även för den som sover ute många nätter varje år. Med Natt i Naturen vill man inspirera människor att prova att sova ute, ensam eller i grupp, och få uppleva de fördelar som naturen har för hälsan, såväl psykiskt som fysiskt. Dessutom är det ett firande av vår långa nordiska tradition av friluftsliv.  

För mer information: www.nightinnature.com