Ute testar: Icebug Rover Mid Hybrid

Hybridprylar, tänkta för både friluftsliv och vardag, blir allt vanligare. Vi har synat Icebugs populära sko Rover, som släppts i ny hybridtappning.

Bakgrund
Icebug har sedan länge hållbarhet i fokus i sin produktion, och går i bräschen bland skoföretagare när det gäller miljöinitiativ. Till exempel sker all frakt från fabrik med båt och de kompenserar klimatavtrycket med 200 procent. Rover är en av företagets storsäljare, som nu kommer i en ny variant för den miljömedvetna konsumenten.

Snabba fakta
Rover Mid RB9X GTX är en halvhög sko avsedd för ett aktivt liv i både natur och stad. Överdelen består av Bluesign-certifierad polyestermesh med Gore-tex-membran för att hålla foten torr. Snörsystemet är patenterat och kallas BOA Fit System. Skon finns också i en låg variant. Priset är 2 199 kronor.

UTE-låtande
En mycket skön och stabil sko som känns mjuk och flexibel. Den har testats i hällregn och i gassande sol, på stan och i kuperad terräng, och har levererat varje gång med till exempel bra grepp även vid blött underlag. Snörsystemet känns lite ovant, men vi gillar möjligheten att tajta åt skon rejält samt att inga
skosnören går upp. Det är bara att skruva på hjulet tills man får den passform man önskar. Lika enkelt är det att snöra upp kängorna genom att dra i hjulet – då släpper snörningen direkt. Vi blir ändå lite fundersamma över konstruktionen, vad händer om snörsystemet går sönder under en flerdagarstur? Bra
att ha en plan för det i förväg, även om systemet är väl testat för att hålla. Rover mid är ganska dyr. Men den har många användningsområden, och är resultatet av ett digert miljöarbete. Det är faktorer som väger tungt i valet av sko.

Testat av: Uteredaktionen