Banff kör filmturné ute

Klassiska Banff Mountain Film Festival, som i Sverige brukar visa äventyrsfilm om höstarna, breddar nu sin repertoar. I sommar arrangeras fyra stycken utomhusvisningar.

Banff Open Air heter konceptet, och filmerna som kommer att visas är ett gäng noga utvalda publikfavoriter: den 20 augusti i Rålambshovsparken i Stockholm, 21 augusti i Tornerparken i Uppsala, 3 september i Slottsskogen i Göteborg och slutligen 10 september i Läderbackarna i skånska Klippan.
– Utomhusvisningar av Banff Mountain Film Festival arrangeras runt om i världen, så det är inget nytt – men det ska bli väldigt kul att köra detta även i våra trakter. Genom att ha festivalen ute med fri entré hoppas vi att det kommer mycket publik, säger arrangören Adrian Nordenborg på Pathfinder Travels.

Filmvisningarna drar igång vid 21-tiden, men innan dess finns tid till att mingla, äta en bit, shoppa begagnade kläder och prylar på friluftsloppis samt prata med utställare i friluftsbranschen. På pathfindertravels.se/banff-mountain-filmfestival kan du läsa mer om både Open Air och höstens filmturné inomhus.