Fjällräven Polar 2023 – en 300 km lång slädexpedition

Nu lanseras  Fjällräven Polar 2023 – en 300 km lång arktisk expedition genom norra Skandinavien som går av stapeln i april 2023. Fjällräven Polar är ingen tävling och det går inte att köpa biljetter till expeditionen. För att få möjlighet att delta i Fjällräven Polar måste deltagarna gå igenom en anmälningsprocess bestående av flera steg.

Fjallraven Polar 2022, Sverige.

I april 2023 kommer Fjällräven Polar att sammanföra 20 personer från hela världen under en 300 km lång slädexpedition genom den arktiska vildmarken, från Jukkasjärvi i Lappland till Signaldalen i utkanten av de norska fjordarna. Under sex dagar får deltagarna köra sin egen hundsläde genom de vidsträckta landskapen och uppleva en värld långt ifrån vardagen. Deltagarna får lära sig grundläggande överlevnadskunskaper, färdas genom bergsskogar och över frusna sjöar och anpassa sig till den arktiska miljön där temperaturen kan sjunka till -30°C. 

Idén till Fjällräven Polar föddes i början av 1990-talet när Fjällrävens grundare Åke Nordin träffade en av Sveriges främsta hundslädsförare som hade deltagit i Iditarod, världens tuffaste hundslädstävling i Alaskas hårda vildmark. Detta inspirerade Åke. Mellan 1997 – 2006 var Fjällräven Polar, liksom Iditarod, en tävling. Men 2012, efter 6 års uppehåll, var eventet tillbaka som en expedition för vanliga personer.

Fjällräven Polar är ingen tävling, och det går inte att köpa biljetter till expeditionen. För att få möjlighet att delta i Fjällräven Polar behöver deltagarna gå igenom en anmälningsprocess bestående av flera steg, bland annat delta i det globala Fjällräven Polar-lanseringseventen den 24 oktober till att slutföra tre utmaningar. Efter dessa steg kommer Fjällrävens jury att utse vinnarna. 

Anmälan sker via denna länk: fjrvn.com/Polar2023