Forsberg släpper utekollektion

Tidigare skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg slår ett slag för föreningsidrotten i ett samarbete med Ullmax. I september lanserades MF by Ullmax, hennes egen klädkollektion med fokus på uteliv.

Varumärket Ullmax har en stark förankring i idrottssverige och deras produkter säljs i egen webbshop samt via ideella föreningar, lag och skolklasser. Det är ett upplägg som hyllas av den tidigare skidskytten och längdskidåkaren Magdalena Forsberg, som nu tagit fram en egen klädkollektion tillsammans med Ullmax.
– Jag är väldigt glad och stolt över att ha varit med och tagit fram den här kollektionen. Jag är själv uppvuxen bland eldsjälar i föreningslivet, min mamma var ungdomstränare i den lokala skidklubben. I den miljön har Ullmax alltid varit ett omtyckt varumärke som gör skillnad för de aktiva, säger hon i ett pressmeddelande.

MF by Ullmax innehåller plagg för både träning och friluftsliv, till exempel underställ i merinoull, vandringstajts och fleecetröjor. Allt i enbart damstorlekar, XS–XXL. I kollektionen hittas också stickade strumpor och accessoarer.

Produkterna är döpta efter olika platser längs Höga kusten som Magdalena Forsberg har en extra stark relation till. På bilden ovan syns ulltröjan Ullång Merino Wool (499 kronor) och Ulvön Trekking Tights som ska passa lika bra till vandring som till löpning (399 kronor).
– Magdalena har haft många kloka inspel om hur vi kan göra våra plagg ännu bättre, säger Linda Ahlstrand, designer och produktchef på Ullmax.