Woolpower vinner Scandinavian Outdoor Award – med en 11 år gammal tröja

Årets vinnare i Scandinavian Outdoor Award (SOA) är korade. Det hedersamma priset ”Overall winner” går till en produkt som sticker ut: en gammal tröja som har över ett decennium på nacken.

Varje år utser Scandinavian Outdoor Group vinnarna av Scandinavian Outdoor Awards på den internationella branschmässan ISPO i Tyskland. 

Woolpowers tröja Zip Turtleneck 200 var både noppig och sliten när den skickades in till tävligen. Men – dess funktion bestod vilket ledde till att den blev vinnare i den viktigaste kategorin.

Det eftertraktade priset som kallas Sustainability Award gick till Hestras handske Alpine Pro Mono Wool – en gammal design som har omarbetats till att bli mer hållbar, utan att tumma på varken funktion eller komfort.

Övriga pristagare blev:

Apparel Award: Bergans of Norway för sin YMountain Line Wooltech Midlayer Jacket. Det är en skön mellanlagerjacka i en blandning av merinoull och Cordura.

Footwear Award: Viking Footwear för vinterskon Constrictor Icegrip Warm GTX. Det är en mycket lätt och varm sko med isolerande PrimaLoft och vattentätt Gore-Tex-membran.

KIids Awards: Reima för sin barnjacka Osteri. Den är tillverkad i flera hållbara material: det yttre materialet består av Seawool, en blandning av vanlig återvunnen polyester och en återvunnen polyester som innehåller ett puder i nano-storlek från kasserade ostronskal. Ett PU-membran gör att jackan är vattentät och ventilerande.

Läs mer på: scandinavianoutdooraward.com/