ny multisportutmaning i fjällmiljö – RAMISKLASSIKERN

Ramisklassikern är en ny multisportutmaning där fyra grenar genomförs individuellt under 12 månader i Ramundbergets närområde. De olika momenten består av längdskidor, toppturande, mountainbike och trailrunning.

Ramundbergets nya multisportutmaning passar både elit och motionärer. Man börjar med den aktivitet man önskar, när man vill på året och man har sedan ett år på sig genomföra de tre kvarvarande. Det finns alltså inga lopp eller datum att förhålla sig till, utan här är det naturen och väder som håller i agendan och schemat.
– Vi hoppas att denna utmaning fungerar som motivation till att komma i gång med vardagsträningen, att man blir sugen på att testa nya sporter och att det får dig att tänja på dina gränser. Den ger dig dessutom tillfälle till att få uppleva den fantastiska och storslagna naturen vi har här uppe hos oss i Ramundberget under såväl vinter som sommar, säger Martin Letzter, VD Ramundberget.

Förhoppningen är att tröskeln till att medverka inte ska vara för hög, samtidigt som att det är en rejäl utmaning. En av deltagarna i årets Ramisklassiker är Anders Södergren, som har flera medaljer från OS, VM och SM i längd.
– Detta ska bli en kul utmaning som jag hoppas kunna genomföra med familjen. Vi har en stuga i dalgången Ramundberget/Bruksvallarna så jag har varit där mycket och känner väl till dess omgivningar. Älskar kombinationen att kunna starta dagen med slalom och fortsätta eftermiddagen med längd. Så det känns som man nu ”tävlar” på hemmaplan. Men här är ju inte det viktigaste att komma först eller att tävla mot andra, utan att man utmanar sig själv och det tycker jag är en bra filosofi, säger Anders Södergren.

Ramisklassikerns grenar:

Längdutmaning: Samla ihop 41 km längdskidåkning på ett dygn
Välj mellan klassisk stil eller fristil. Rekommenderad tur utgår från Ramundberget via Klinken runt, 4Motion-spåret till Bruksvallarna, fortsätt med 13 km-slingan, för att sedan vända tillbaka till Ramundberget via 4Motion.

Topptursutmaning: Bestig minst 400 höjdmeter på en dag 
Klistra på stighudarna, spänn pjäxorna lagom hårt och packa med lavinutrustningen. Rekommenderad tur till Ösjökläppen där start sker vid Fjällgårdsbanans topp. Gå mot Lilla Ramundberget och styr sedan mot Ösjökläppen. Vid åkning ner från Ösjökläppen, åk förslagsvis i S/SO riktning för lämpligast väg. Sträckan är totalt ca 8 km och ca 400 hm. 

Cykelutmaning: Cykla ca 15 km och ta 400 hm. 
Börja med att cykla uppför Ramundberget till toppen av Fjällgårdsbanan och tillbaka ner för att sedan köra Klinkenrundan ett varv.

Trailrunningutmaning: Spring eller vandra 11 km i fjällterräng 
Följ Gruvturen, ut över Gruvvålen och tillbaka via Sveån (guldtur 154 och 153).

Mer info: ramisklassikern.se