Kläm dig en macka: Tuna Melt

Att laga mat över öppen eld kan vara lätt som en plätt. Eller som en macka, i detta fall. Vår utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor,
bröd och pålägg och drog till skogs. Här är receptet på en storslagen mackfavorit
: Tuna melt.

Recept och foto: Pontus Karén

TUNA MELT
2 mackor
1 burk tonfisk i solrosolja
1 tsk dijonsenap
0,5 rödlök
2 msk majonnäs
100 g mozzarella & cheddarost, cirka
4 skivor bröd
Smör (eller olja)

Smöra brödskivorna på alla sidor. Bred sedan alla innersidor med dijonsenapen.
Smeta ut 1 msk majonnäs på de båda bottenskivorna. Fördela tonfisken ovanpå majonnäsen (snåla inte!). Finhacka rödlöken och strö över tonfisken.
På med locken, in i mackjärnet – och grilla över din perfekta glöd cirka 2,5 minuter på vardera sidan.