Patagonias Worn Wear Repair Tour – i Tännäs imorgon

På fredag den 17 februari anländer Patagonias Worn Wear Repair-turné till Tännäs för att sedan fortsätta söderut i Sverige. Teamet kommer att erbjuda gratis reparationer av allt från trasiga dragkedjor till knappar – på alla klädmärken. Initiativet uppmuntrar kunder att förlänga livslängden på sina plagg.

Från och med imorgon kommer Patagonias Worn Wear-turné till Skandinavien. En skräddarsydd släpvagn i trä startar i Tännäs innan den körs söderut genom Sverige och Norge. Initiativet uppmuntrar kunder att förlänga livslängden på sina plagg och Patagonias reparationsteam kommer att erbjuda gratis reparationer på alla klädmärken, enligt först till kvarn-principen. Teamet kommer också att utbilda människor i hur man håller snöutrustning i gott skick under flera säsonger genom att lära ut färdigheter som lappning, impregnering och hur man lagar en trasig dragkedja.

Patagonias Worn Wear-program skapades 2013 för att uppmuntra människor att ta hand om sin utrustning och reparera efter behov. Att förlänga livslängden på våra plagg, genom korrekt skötsel och reparation, är det enskilt viktigaste vi kan göra för att minska vår påverkan på planeten och minska behovet av att köpa mer över tid – och därigenom undvika de CO2-utsläpp, avfallsproduktion och vattenanvändning som krävs för att skapa nya plagg.

Senare i februari styr teamet mot Åre och Östersund och i mars går färden söderut till bland annat Uppsala, Stockholm och Lund. Se schemat här!

Från och med imorgon kommer Patagonias Worn Wear-turné till Skandinavien.