Icebug West Coast Trail firar 10 år – ett lopp för både löpare och vandrare

Mellan den 1-3 september samlas nästan tusen deltagare i Bohuslän och tillryggalägger 7,5 mil tillsammans. I år firar omtyckta Icebug West Coast Trail 10 år och det väntas löpare och vandrare från hela världen. Den som inte vill få upp flåset kan ägna sig åt bland annat utomhusbio på stranden, musik, kids camp med krabbfiske och food trucks.

Syftet med Icebug West Coast Trail är att visa att ett lopp kan vara så mycket mer än just ett lopp och att det finns mer att upptäcka mellan starten och målgången än att springa på en bra tid. Eventet är därför uppdelat i tre olika kategorier. Du kan antingen välja att vandra, springa eller blanda löpning med gång. Gruppen med löpare går ut först, för att banan ska hållas fri för de som vill att det ska gå fort. Andra ut är de som vandrar och sist de som vill mixa.

Första etappen startar i tävlingsbyn på Ramsviks Camping och bjuder på ett varierat landskap längst den vackra kustlinjen.  Den andra etappen är den mest mångsidiga i äventyret och erbjuder allt du kan önska dig av ett trail-lopp. Du springer genom lövskogar, över klippor, längs stranden, genom stenhuggeri-områden och små fiskeläger. Den tredje etappen startar i Smögen. Deltagarna tar sig över berg och genom skog och sedan över bron till Ramsvikslandet omgivna av de mest fantastiska vyer Bohuslän har att erbjuda.
– Vi visste att själva loppet skulle bli grymt. Vad vi inte hade räknat med är den gemenskap som uppstår när man samlar några hundra löpare och vandrare en helg, som alla tar sig an sin egen utmaning och delar erfarenheter med varandra. Vi ser fram emot tio år till av att utvecklas i samklang med de fantastiska omgivningarna och människorna som lever kring Ramsvikslandet, säger Icebugs vd och grundare David Ekelund.

Inför jubileumsåret väntar en hel del överraskningar och nyheter. Bland annat blir det utomhusbio på stranden med Patagonia, food trucks, musik och dans.  Det omtyckta inslaget Kids Camp erbjuder krabbfiske, besök på Nordens ark och optimistjollesegling.
– Vi erbjuder inte bara ett fantastiskt lopp – det här är en upplevelse för alla sinnen och för alla generationer. Vårt mål är att hjälpa ännu fler att hitta ut i vår fantastiska natur, att bidra till att bevara den för framtiden och att visa att det stora äventyret finns närmre än man tror, säger Lhina Segerbo, People & Culture Manager på Icebug.

Läs mer om loppet här: icebug.se/west-coast-trail