Boka med appen, lås upp och in och svettas – i nya Bastumat

Först kom Kayakomaten – nu kommer Bastumaten. Bastumat by Kayakomat är liksom sitt syskon en obemannad station med sjönära läge redo att bokas via en app, låsas upp och svettas i. Den första Bastumaten öppnar den 26 mars på vid Pampas Marina i Solna.

Kayakomaterna är stationer med obemannad SUP- och kajakuthyrning som bokas via en app. De har blivit populära på kort tid och snart finns 300 obemannade stationer i sju länder. Nu kommer uppföljaren – Bastumaten. Även den bokas via en app, låses upp och är sedan redo att användas.

Syftet är samma som med Kayakomaten – att göra bastubadandet billigare och mer tillgängligt än det är i dag.
– Vi vet att efterfrågan är stor. Kallbadandet och bastukulturen växer men det finns inte många ställen att basta på smidigt och enkelt. Det har funnits många förslag under åren på hur bastubadandet ska kunna göra mer tillgängligt, men ingenting har hänt. Nu kommer Bastumaten som ett svar från oss, säger Richard Öhman.

Världens första Bastumat kommer att vara redo för användning den 26 mars Ekelundsvägen 26 i Pampas Marina. Nu söker företaget fler lägen för att etablera Bastumater, men också samarbetspartners som vill vara med och driva en Bastumat.

– Extra stor efterfrågan finns det i storstäderna och inte minst i Stockholm med många kallbadare och närheten till sjö och hav. Tyvärr har det varit svårt att få tillstånd av kommunen just i Stockholm där efterfrågan är som störst. Nu har Stockholm stad gått ut offentligt med att den vill satsa på bad och friluftsliv så nu hoppas vi på en ny gryning för bastubadandet även här, säger Richard Öhman.

Det kostar 599 kronor för 2 timmar att hyra en Bastumat. För att hyra, gå in på bastumat.com