Våfflor med med hjortronkola

Inte mycket slår frasiga våfflor med hjortron och nu närmar sig våffeldagen med stormsteg. Fira med dessa spännande våfflor som är skapade av vår utekock Susanne Jonsson.

Recept och foto: Susanne Jonsson

Hjortronkola
4 våfflor

4 våfflor (byt ut vätskan i smeten mot hjortronläsk, ginger ale eller ginger beer)
1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 dl vispgrädde, vispad (alt. sprejgrädde)
2 dl rårörda hjortron (eller hjortronsylt)

Ta med färdig våffelsmet i en termos, och de övriga ingredienserna var för sig.
Blanda karamelliserad mjölk och vispad grädde slarvigt, det ska bli marmorerat.
Toppa dina nygräddade våfflor med kolablandningen och rårörda hjortron.

Tips!
Variera vätskan i våffel-smeten – kolsyrade drycker kan addera extra krispighet. Prova också att tillsätta ost eller kryddor (örter, kanel, kardemumma, ingefära eller rivet citrusskal).