Inte mycket slår frasiga våfflor med hjortron och nu närmar sig våffeldagen med stormsteg. Fira med dessa spännande våfflor som är skapade av vår utekock Susanne Jonsson.
Recept och foto: Susanne Jonsson
Hjortronkola
4 våfflor
4 våfflor (byt ut vätskan i smeten mot hjortronläsk, ginger ale eller ginger beer)
1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 dl vispgrädde, vispad (alt. sprejgrädde)
2 dl rårörda hjortron (eller hjortronsylt)
Ta med färdig våffelsmet i en termos, och de övriga ingredienserna var för sig.
Blanda karamelliserad mjölk och vispad grädde slarvigt, det ska bli marmorerat.
Toppa dina nygräddade våfflor med kolablandningen och rårörda hjortron.
Tips!
Variera vätskan i våffel-smeten – kolsyrade drycker kan addera extra krispighet. Prova också att tillsätta ost eller kryddor (örter, kanel, kardemumma, ingefära eller rivet citrusskal).