Ny cykelfest på Isaberg

Sista helgen i april kickas cykelsäsongen 2023 igång på allvar i Småland, med nya mountainbike-festivalen Isabike Festival.

Småländska Isaberg har de senaste åren satsat stort på att etablera sig som södra Sveriges center för mountainbike – och varken tempot eller ambitionerna ser ut att vika. Nu lanserar man en ny festival för både redan övertygade stigcyklister och sådana som kan tänkas bli.

Isabike Festival, som arrangemanget kallas, pågår i tre dagar med början den 29 april och är tänkt att fungera som ett startskott för cykelsäsongen 2023. Det blir bland annat en mässa där besökarna kan titta och känna på prylnyheter, både cyklar och diverse tillbehör.

På olika clinics ska deltagarna ges möjlighet att få lära sig nya färdigheter, både teoretiskt och i praktiken – till exempel i enduro, hopp och pumptrack. Det anordas även guidade turer för den som vill cykla flowig led, köra gravel längs grusvägar eller prova på hoppzonen.

För barn och ungdomar anordnas ett Kid’s Camp där cykling varvas med nya kunskaper under roliga former. Har du annat för dig sista helgen i april, men
känner stigcykelsuget, går det förstås att styra kosan till Isaberg vid ett annat tillfälle. Det lilla berget strax utanför småländska Hestra har skogsleder för alla nivåer och även liftburen cykling. Kurser och cykeluthyrning finns för den som önskar.

Mer info på isaberg.com.