UTE testar: Primus feed zone 

Primus har utvecklat en cykel-serie bestående av bland annat ett kompakt gaskök, kaffepress, mugg och en rolltop-påse. Vi tog prylarna på en testrunda!

Bakgrund
Att cykla på tur med packning, och laga mat och/eller övernatta ute, är en trend vi bara sett början av. Primus­ är känt för sina portabla kök för ­friluftsliv och camping – och vänder sig nu till turcyklister. 

Snabba fakta
Feed Zone-serien består av ett ­kompakt gaskök, kaffe/te-press, en mugg och diverse andra tillbehör – allt i cykelmönstrad kostym.
Rolltop Bag Feed Zone är helt ny och ­utformad för att fästas direkt på ­ramen eller packas i en större­ ­cykelväska. Den rymmer 3,5 liter,­ väger 80 gram och kostar 549 ­kronor. Köket Lite Plus har ett kokkärl på 0,5 liter med värme­växlare och ­isolerande fodral. Effekten­ är 1 500 watt och det tar 2:40 ­minuter att koka upp 0,5 liter vatten.­ ­Köket väger 402 gram och kostar 1 499 kronor. Kaffe/te-pressen kostar 179 kronor och kan packas platt. Allt i butik från ­slutet av mars. 

UTE-låtande
Vi fyller vattenflaskan, packar ner köket, kaffepressen och en burk kaffe­ i roll-topen. Det finns gott om ­öglor men inga medföljande remmar. Vi hittar­ två i garaget, spänner fast väskan på styret och trampar­ iväg till närmaste höjd. Köket är smidigt att hantera och vattnet kokar upp snabbt. I med kaffet, på med pressen som ett lock. Hinner se ut över nejden och tänka ”vilken lyx att få sitta här” – sedan är det dags att pressa kaffet och servera i ­muggen som också är kökets lock. 

Produkterna i sig är inte unika, är du vandrare så har du nog de flesta redan, men Primus paketerar ­drömmen om den ultimata cykelupplevelsen. Bra att väskan säljs separat, om man redan har ett litet kök – men varför inte också sälja ­kitet som en enhet? Med remmar.

Testat av: Uteredaktionen