Vinn lätt och lyxigt tält från franska Samaya!

Är du på jakt efter ett lätt tält, som fixar alpina klätteräventyr på hög höjd och vinterns toppturer – men också sköna och smidiga övernattningar i skogen runt hörnet? Då är månadens tävling något för dig. Vi har nämligen lagt vantarna på ett lyxigt och tekniskt kupoltält från franska Samaya (till ett värde av 14 575 kr!), som den här våren gjort entré på den svenska friluftsmarknaden. 

Samaya 2.5 är alltså ett tält som klarar de mest krävande turerna. Det väger bara 1 570 gram, rymmer två personer med packning (eller tre som kan sova tajt) och funkar året runt i alla väder. Tältgolvet är tillverkat i dyneema (DCF), som ger otroligt hög slitstyrka i förhållande till sin låga vikt, samt en betryggande vattenpelare på hela 20 000 millimeter under ditt liggunderlag.

Samaya grundades i franska Alperna 2018, och utöver tält designar och tillverkar man ryggsäckar och äventyrliga accessoarer med fokus på hållbarhet, hög kvalitet och låg vikt. 4-säsongstältet är deras nyckelprodukt, som finns i en rad olika versioner.

För att vinna ett Samaya 2.5 – i kaxigt rosa – ska du svara på månadens tävlingsfråga. Senast 8 juni behöver vi ditt bidrag.

Läs mer om Samaya här.

Tävlingen är avslutad.

Stort grattis till Maja Littmarck som kammade hem vinsten!

Samaya 2.5 väger bara 1 570 gram och rymmer två personer med packning.

Lycka till!