Svampmackor blir sällan tråkigt. Piffa upp den hederliga kantarelltoasten med krispik pak choi och vitlök. Utekocken Pontus Karén har komponerat detta goda recept för Utemagasinets räkning.
Recept & bild: Pontus Karén
2 portioner
2 nävar färska trattkantareller
4 skivor kavring
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
3 stjälkar pak choi
1 schalottenlök
1 bit hårdost
Ett par blad krispsallad
Salt & peppar
Smör till stekning
Hemma: Skär lök och pak choi i strimlor, packa i burk eller påse. Gör en aioli genom att blanda majonnäs och en riven vitlöksklyfta, smaka av med salt.
På plats i skogen rostar du dina kavrings-skivor i smör på stormköket eller i grillpanna. Stek sedan pak choi, lök och svamp så allt blir mjukt. Smaka av med salt och peppar.
Servera brödskivorna med aioli, salladsblad, svampblandning – och toppa med riven hårdost.