Kantarelltoast på nytt sätt – med pak choi och aioli

Svampmackor blir sällan tråkigt. Piffa upp den hederliga kantarelltoasten med krispik pak choi och vitlök. Utekocken Pontus Karén har komponerat detta goda recept för Utemagasinets räkning.  

Recept & bild: Pontus Karén

2 portioner

2 nävar färska trattkantareller 
4 skivor kavring
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
3 stjälkar pak choi
1 schalottenlök
1 bit hårdost
Ett par blad krispsallad
Salt & peppar
Smör till stekning

Hemma: Skär lök och pak choi i strimlor, packa i burk eller påse. Gör en aioli genom att blanda majonnäs och en riven vitlöksklyfta, smaka av med salt.

På plats i skogen rostar du dina kavrings-skivor i smör på stormköket eller i grillpanna. Stek sedan pak choi, lök och svamp så allt blir mjukt. Smaka av med salt och peppar.

Servera brödskivorna med aioli, salladsblad, svampblandning – och toppa med riven hårdost.