Ute-redaktionens höstfavoriter

Hösten är här, med stormiga vindar, kalla turer och lägereldar. Ute-redaktionen dyker ned i lådorna och plockar fram trotjänarna, de där prylarna som gör höstens äventyr lite extra sköna och bra. Här är fyra favoriter vi inte vill vara utan just nu.

Den vadderade kjolen

I oktober rotar jag fram det uteplagg jag använder allra mest under de kyliga årstiderna: den vadderade kjolen med blixtlås i sidorna. Jag har en gammal favorit i dun som börjar se lite luggsliten ut, nästa blir nog den här lättviktaren i återvunnen syntet från Norröna. Perfekt längd för att både värma skönt och fungera smidigt till allt från långfärdsskridskoturer och kyliga löprundor till toppturer och hockeyläktaren. Falketind Thermo80 Skirt, 1 899 kronor. 
/Marie Kjellnäs, chefredaktör

Sofie Lantto.

Den fodrade skjortan

Min höstfavorit är en rutig, fodrad flanellskjorta. Den värmer precis sådär mycket som det behövs i oktober och har fickor som jag kan ha händerna i innan första solstrålarna värmt upp mig. Den påminner mig om en skjorta vi har i farmor och farfars stuga i Skaulo. Lånade den alltid när vi rodde ut och la nät så när jag hittade den här fick jag ett leende innan jag ens provat den. Nu har jag den här nya till morgonkaffet, under hundpromenaden och planerar ha den som en kavaj till jobbet den här hösten. Den kostar 695 kronor hos Myr Outdoor.  
/ Sofie Lantto, AD och Some-stjärna

Midjebälte för hundäventyren

Tycker den här hösten varit rätt blåsig och bister. Inte alltid varit svintaggad på att ta mig ut, men då är det tur att jag har en hund som tvingar mig ut vare sig jag vill inte. Löpning är favoritaktiviteten såhär års och kör alltid med det här midjebältet från Non-stop Dogwear. Sitter skönt och stadigt utan nå skav och funkar såklart lika bra till skidåkning, vandring eller om man bara vill ha båda händerna fria på vardagspromenaderna. Det kostar 949 kronor.
/Anton Furuland, reporter

Den gosiga, fina ulltröjan

Äntligen är underställets tid här. Nu plockar jag fram min favorittröja som jag älskat i över tio år. WarmWool hoodsweater från Aclima är varm, mjuk och fin. Den kan jag sitta och mysa i, vandra i – och sova i under kalla utenätter. Tycker faktiskt den fungerar lika bra på jobbet som i skogen (särskilt på en ute-redaktion). Bäst är att den har en trestegs-funktion där du kan välja mellan rund hals, en hög krage eller balaklava. Den har genom åren funnits i flera olika färgkombinationer, min är ärtigt grön och finns inte längre i sortimentet. Drömmer lite om den nya röd-rosa färgen. Den kostar 1400.
/Emma V Larsson, digital redaktör