De bästa friluftsprodukterna prisade

Årets vinnare i Scandinavian Outdoor Award (SOA) är nu korade. Det hedersamma priset ”Overall winner” går till Bergans och svenska Icebug kammar hem det fina hållbarhetspriset.

Overall vinner: Bergans Y LightLine Weightless Down Jacket Hood

Dunjackan Y LightLine Weightless Down Jacket Hood är Bergans mest avancerade dunjacka någonsin, med extremt låg vikt och god packbarhet – utan att kompromissa med värmen.

Sustainability winner: Icebug + fsc® 

Svenska skomärket IceBug tar hållbarhetsarbetet på stort allvar i alla led. För att få hållbart naturgummi har Icebug certifierats av Forest Stewardship Council och från och med SS23-kollektionen är allt naturgummi som Icebug köper till sulorna FSC-certifierat. 

Innovation winner: Uphillsport Repo trekking 4-layer drytech m4 

Denna strumpa består av merinoull och tencel – och prisas för sin värme, mjukhet och andningsförmåga. 4-lager Drytech ser till att fukten transporteras bort, oavsett om du vandrar, åker skidor eller klättrar.

Lifestyle Winner: Aclima Reborn lumber jacket

Denna skjortjacka är mer än bara ett värmande och snyggt lager – den är också klimatsmart och består av återvunnen ull från Aclimas egen produktion. Lika skön på jobbet som i bergen.

True Scandinavian Winner: Mini A Ture Wisti fleece lined snowsuit

Denna högpresterande barnoverall prisas för att vara vind- och vattentät, ventilerande och perfekt för vinterns alla äventyr. Tack vare ett skönt fleecefoder ska den hålla värmen ända ned till -25 grader.

Läs mer på: scandinavianoutdooraward.com/