Grillad tomatpasta med sting

Halva jobbet hemma, halva i skogen – men hela matupplevelsen ute. Visst låter det som en bra plan för kyliga dagar? Utekocken Pontus Karén bjuder på en pasta med sting.

Recept och foto: Pontus Karén

2 portioner

4 hela tomater

1 röd chili

1 gul lök

2 dl vispgrädde

1 tsk paprikapulver 

1 tsk vitlökspulver

2 tsk salt 

Färsk persilja

1 bit hårdost

1 rejäl klick smör

Pasta, 2 portioner (färdigkokt hemma)

Börja med att grilla tomaten när elden är riktigt het, cirka 2 minuter på varje sida tills den känns mjuk. Skär sedan ner tomaten och den gula löken grovt i en gjutjärnspanna, tillsammans med finhackad chili och en rejäl klick smör. 

När löken börjat få färg slår du på alla kryddor och grädden. 

Låt grädden koka under omrörning tills den tjocknat lite, vänd då ner din färdigkokta pasta och servera med lite färsk persilja och riven hårdost.