Varmt i termosen: Mexikansk choklad

December är högtidernas tid – och de heta dryckernas. Fira tredje advent med en värmande choklad i termosen.

Recept och foto: Susanne Jonsson

Mexikansk choklad 

1 liter

1 l mjölk (vanlig eller växtbaserad)

3–4 msk kakao

2 msk strösocker (eller
muscovado alt. brun farin)

2 kanelstänger

1 tsk vaniljpulver

1 nypa chiliflakes

1 nypa salt

Till servering, valfritt: 4 bitar mörk choklad, lösvispad grädde, chiliflakes eller kanel, kryddiga nötter.

Vispa ihop kakao och socker i lite mjölk. Värm resterande mjölk, vispa ner kakaoblandningen och kryddorna. Häll chokladen på termos. Önskas grädde till kan du ta med den färdigvispad i en burk med tättslutande lock.

Tips!

Chili och andra kryddor ger chokladen en god twist och värmer lite extra inifrån. Tänk på att smakerna kommer fram mer när de har gottat till sig i termosen.