Nyårsgott: Punsch med citron & ingefära 

Uppdrag: Blanda till en läskande, varm drink till din termos. Gå ut i skogen/i skidbacken/på isen och skåla in det nya året, med någon du håller kär.

Recept och foto: Susanne Jonsson

Punsch med citron & ingefära 

1 liter

1 l lemonad (eller lättdryck citron)

1 liten bit färsk ingefära

1 citron 

1 lime 

1 litet knippe mynta

Skölj ingefära, citron, lime och mynta. Tryck till ingefäran så den mosas, jag brukar göra det med bredsidan på kniven men mortel eller kastrullbotten funkar också. Hacka den grovt. Skiva citrus-frukterna i halvmånar så att de går att hälla ur termosen, lägg i dem tillsammans med mynta. Värm lemonad och ingefära, häll i termosen.  

Tips!

Variera gärna med apelsin, blodapelsin, mandarin, kumquat eller röd grapefrukt. Och använd helst ekologiska citrusfrukter, med obesprutat skal.