Mexikansk choklad 

Fira Världssnödagen genom att dricka lite het choklad i en snödriva! Chili och andra kryddor ger chokladen en god twist och värmer lite extra inifrån. Smakerna kommer fram ännu mer när de har gottat till sig i termosen.

Recept och foto: Susanne Jonsson

1 liter

1 l mjölk (vanlig eller växtbaserad)

3–4 msk kakao

2 msk strösocker (eller muscovado alt. brun farin)

2 kanelstänger

1 tsk vaniljpulver

1 nypa chiliflakes

1 nypa salt

Till servering, valfritt: 4 bitar mörk choklad, lösvispad grädde, chiliflakes eller kanel, kryddiga nötter.

Vispa ihop kakao och socker i lite mjölk.
Värm resterande mjölk, vispa ner kakaoblandningen och kryddorna.
Häll chokladen på termos. Önskas grädde till kan du ta med den färdigvispad i en burk med tättslutande lock.