Mästerskapet i vintersim arrangeras i helgen

I helgen är det dags för den tolfte upplagan av Öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim som är en del av världscupen i vintersim. Deltagare från 16 olika länder ska vara med och tävla i Skellefteås iskalla vattnet.

Den 9-11 februari arrangeras Öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim i Skellefteå. I år blir det 421 starter med simmare från 16 nationer. De tävlar i distanserna 25, 50, 100 och 200 meter i en uppsågad bana i Kurjovikens Havsmarina. Tävlingen är öppen för både nybörjare och professionella simmare.

Mästerskapet bjuder på nyheter i år, bland annat äger det rum på en ny plats.
– Det stora intresset visar att flytten från centrala Skellefteå till Skelleftehamn inte avskräckt vintersimmarna. Nytt för i år är att vi kan erbjuda tävlingar under två dagar och med den nya sträckan 200 meter, säger projektledaren Kalle Viklund.

Tävlingen invigs på kvällen den 9 februari. Då arrangeras också de uppskattade tävlingarna Poesi i vak och Musik i vak. där deltagarna framför en dikt eller ett musikstycke stående i en isvak. 10 och 11 februari genomförs vintersimtävlingarna från kl. 11.00 och dessutom genomförs lagkapper både lördag och söndag med 43 lag som simmar 4×25 meter. Under båda tävlingsdagarna finns marknadsknallar på plats och på en stor bildskärm visas filmer för barnen.

Mer info hittar du hos arrangören Mörkrets och Kylans Glada Vänner.