Träffa Bella Porcile på Utefest!

Bella Porcile, @mixedbybella, har varit ett populärt inslag på Utefest. Nu har vi glädjen att berätta att Bella kommer till Utefest även i år, med sin omtyckta workshop i hur man gör vilda drinkar.

Vad ska du göra på Utefest?
– Vi kommer ta en snabb titt i området och leta efter något ätbart, sedan får man blanda ihop en drink om man vill. Eller bara smaka! Jag vill inte avslöja för mycket men man kommer få smaka på både kottar och gran bland annat. Alla sinnen kommer användas för att man ska lära sig om det ätbara eller drickbara i vår natur. Man kommer även kunna köpa min bok Vilda Drinkar signerad.

Finns det något särskilt du ser fram emot med Utefest?
– Jag ser fram emot att träffa gamla bekanta och nya intressanta. Dricka kokkaffe på morgonen och mysa framför brasan på kvällen. Kanske sjunga lite allsång med.

Har du någon relation till Järvsö sedan tidigare?
– Nej, ingen relation direkt förutom att min syster har cyklat där. Så jag ser fram emot att utforska Järvsö!

Vad håller du på med just nu?
– Just nu är jag i Mexico där jag samlar inspiration. Har semester blandat med jobb. Sitter just i denna stund och förbereder drinkar inför ett bröllop här. Det blir margarita med viol och lavendel. Så härligt att jag kan plocka all lavendel till det, då det finns överallt här. Förbereder mig även mentalt inför en rolig vår och sommar.

Vad har du för uteplaner under 2024, förutom Utefest då? 
– Jag har massa uteplaner. Lättast är nog att följa min Instagram @mixedbybella för att se vad jag sysslar med då jag knappt vet själv! Men jag kommer vara mycket runtom i Sverige på olika projekt, som alla handlar om Vilda drinkar. Längtar mycket till våren då allt äntligen börjar växa igen. Mexico är fantastiskt men inget slår den svenska naturen och skogen.