Vinn Garmin eTrex Solar – GPS:en som går på solenergi!

Gillar du att vandra, paddla, cykla eller fiska flera dagar i följd, där du inte har tillgång till vanliga strömkällor? Då ska du ta chansen att vinna Garmins senaste frilufts-GPS, som går på solenergi.

När Garmin lanserade sin GPS-serie eTrex för några år sedan var tanken att erbjuda noggrann och pålitlig navigering för friluftslivet – förpackat i en liten, lätt och både ­väder- och stryktålig produkt. Idag finns en rad olika modeller i serien, för allt från ­nybörjare till äventyrare. Alla bygger på samma tydliga gränssnitt och antalet ­knappar är begränsat till de nödvändiga.

Nyast i serien är Garmin eTrex Solar, som precis som namnet antyder kan laddas med hjälp av solen. I grunden har du en batteritid på uppemot 200 timmar, som förlängs när du rör dig i soligt väder (75 000 lux). Model­len kommer alltså bäst till sin rätt om du brukar vandra, paddla, cykla eller fiska flera dagar i följd i soliga miljöer där du inte har tillgång till vanliga strömkällor. 

Av de olika eTrex-modellerna är Solar­ i grunden mest lik 22x eller 32x. Du kan ­använda den i friluftslivet för att spåra din position, planera och följa rutter, mäta din hastighet, markera favoritplatser och ­mycket mer. Den är kompatibel med en rad olika ­appar och programvaror, till exempel­ ­Garmin Explore (planera, mobilsynka och dela dina äventyr) samt topografiska kartor och geo­cashing-appar.

Låter det som att Garmin eTrex Solar­ är precis­ vad du behöver? Nedan kan du svara på månadens fråga, så har du chansen att vinna denna guldklimp. ­Tävlingen ­pågår till och med 21 mars. Lycka till!

Varmt grattis till vinnaren Susanne Näslund!