Wrap med pesto, potatis och grönkål

Trött på mackor i matsäcken? Inga problem. Här kommer recept på en matig wrap som är ett portabelt alternativ för dagsturen.

Recept och foto: Pontus Karén

WRAP MED PESTO, POTATIS & GRÖNKÅL

2 portioner

2 tortillabröd, valfri färg

2 stjälkar grönkål 

4 potatisar 

2 msk pesto

2 salladslökar

2 tsk olivolja 

1 tsk citronjuice 

Salt och peppar

Koka potatisen hemma och kyl den – i kylen eller ute – och skiva den sedan i lite grövre bitar. Bryt loss grönkålen från mittstjälken i ganska grova bitar. Blanchera grönkålen (koka den snabbt, alltså) och kyl ner även den. Finskiva löken i båtar.

Blanda lök, potatis och grönkål i en bunke. Tillsätt pesto, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. 

Fördela blandningen på två tortillabröd och rulla ihop. Rulla in dina wraps i bivaxdukar eller motsvarande och packa ner i ryggsäcken.