Trött på mackor i matsäcken? Inga problem. Här kommer recept på en matig wrap som är ett portabelt alternativ för dagsturen.
Recept och foto: Pontus Karén
WRAP MED PESTO, POTATIS & GRÖNKÅL
2 portioner
2 tortillabröd, valfri färg
2 stjälkar grönkål
4 potatisar
2 msk pesto
2 salladslökar
2 tsk olivolja
1 tsk citronjuice
Salt och peppar
Koka potatisen hemma och kyl den – i kylen eller ute – och skiva den sedan i lite grövre bitar. Bryt loss grönkålen från mittstjälken i ganska grova bitar. Blanchera grönkålen (koka den snabbt, alltså) och kyl ner även den. Finskiva löken i båtar.
Blanda lök, potatis och grönkål i en bunke. Tillsätt pesto, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på två tortillabröd och rulla ihop. Rulla in dina wraps i bivaxdukar eller motsvarande och packa ner i ryggsäcken.