Allt om Vita och Gröna Bandet på Utefest

Nyfiken på Gröna eller Vita Bandet? På Utefest i september kommer friluftsprofilen Sara Wänseth vara på plats och prata med alla bandet-nyfikna. Hon ska även föreläsa om sin 130-milatur längs Vita Bandet.

Vad ska du göra på Utefest?
– Jag kommer att hålla ett föredrag och berätta om mitt vinteräventyr på Vita Bandet 2022. Då färdades jag på skidor 1300 km längs den svenska fjällkedjan och fick en minnesvärd naturupplevelse som jag gärna vill berätta mer om. Jag representerar även Fjällfararnas Vita & Gröna Band och kommer att finnas på plats och berätta mer för alla som är nyfikna.

Finns det något särskilt du ser fram emot med Utefest?
– Ja att träffa alla likasinnade!

Har du någon relation till Järvsö sedan innan?
– Jag har både cyklat och åkt skidor i Järvsö och det är en fantastiskt plats i sköna Hälsingland! Vi kommer även arrangera vår årliga träff för Vita och Gröna Bandare i Järvsö, bara några veckor efter Utefest, när alla Gröna Bandare har gått i mål.

Vad har du för uteplaner under 2024, förutom Utefest då?
– I maj tänkte jag sätta mig på cykeln och ta sikte söderut, färdas totalt planlöst åt det håll jag känner för, vilket är en skön känsla. Dessutom ska jag introducera huskyvalpen Anouk till kortare vandringar och tältliv.

Läs mer om Utefest här.