Matlagning och täljning – på Utefest!

På Utefest kan du vässa dina friluftskunskaper i spännande workshops tillsammans med Naturens hemligheter. De rutinerade friluftsexperterna Linus Palmqvist, Andreas Fjällman och Joacim Norberg guidar den nyfikna i såväl täljning, som eldmat och svampplock.

Vad ska ni göra på Utefest?
– Vi på Naturens hemligheter kommer vara ganska aktiva på Utefest. Vår slöjdexpert Joacim kommer att hålla i fem täljkurser – tre grundkurser och två med fokus på karvsnitt/kolrosning. Linus kommer att hålla tre workshops i utomhusmatlagning över öppen eld och tre kortare vandringar där vi plockar och pratar om ätbara vilda växter och svampar.

Finns det något särskilt ni ser fram emot med Utefest?
– Vi ser mycket fram emot att sprida kunskap kring våra expertområden och att umgås med alla nyfikna friluftsmänniskor. Det kommer nog bli en väldigt trevlig och mysig stämning med likasinnade utepersoner.

Har ni någon relation till Järvsö sedan innan?
– Ja, Linus är hälsing i blodet och till stor del uppväxt i grannbyn Färila. Vintrarna spenderades i Järvsöbacken.

Vad har ni annars för uteplaner under 2024?
–  Just nu är vi inne i vår högsäsong med upp till nio events i veckan. Vårt främsta fokus under perioden vår/sommar är kurser i utomhusmatlagning över öppen eld, täljkurser och kurser inom ätbara vilda växter. Under sensommar/vinter ligger fokus på bushcraft, men med en stor dos utomhusmatlagning både för företag och privatpersoner. Mellan eventen försöker vi hinna med så mycket klättring, paddling och vandring som möjligt.

Läs mer om Utefest här.